Üdvözöllek a Blogomon! Ebben a blogban a paleolit (glutén-, keményítő-, laktóz- és cukor-mentes) táplálkozásommal kapcsolatos tapasztalataimat, élményeimet és receptjeimet szeretném megosztani.
2015. február 21., szombat
Palacsinta
Ritkán használok paleo-liszteket, de Karácsonyra egy jó nagy csomaggal kaptam ajándékba. Palacsintát készítettem a tápiókalisztből. Nincs is jobb, mint palacsintával kezdeni a szombat reggelt. :)
Hozzávalók (3db):
10 dkg tápiókaliszt
2 kis tojás
egy csipet só
kb 1,5 dl víz
kb 2 evőkanál olivaolaj
A tápiókalisztet, tojásokat, egy evőkanál olivaolajat és a sót egy tálba tesszük, a vizet lassan adagolva palacsintatészta sűrűségű masszát készítünk. Az elején nagyon furcsa por-szerű a liszt állaga, de ne adjuk fel csak keverjük-keverjük-keverjük és pillanatokon belül jó kis palacsintatészta masszánk lesz, amit kevergessünk kisütés előtt, mert leülepszik a liszt. A palacsintasütőt kenőtoll segítségéven olajozzuk ki. Süssük ki a palacsintákat. Sokkal halványabbak, mint egy búzalisztes palacsinta, de jól tekerhető és finom.
Fahéjas reszelt almával töltöttem:
Hozzávalók a töltelékhez:
1 alma
1 teáskanálnyi fahéj
Lereszel, megszór, összekever, tölt, felteker, kész. Nem édesítettem.
Sajnos csak frissen finom. Egy órán belül fogyasszuk el a palacsintákat, mert megkeményednek.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése