2013. szeptember 27., péntek

Sült hús - Pecsenyezsír

Megkívántam a pecsenyezsíros kenyeret. Hűűű, régen de szerettem.
Nagyon egyszerű elkészíteni a sült húst és a pecsenyezsírt. Sokáig eláll. Napok óta kész a hús és a finom, fűszeres zsír, de kenyeret még nem volt időm sütni hozzá. Na, majd hétvégén...

Hozzávalók:
1 kg sertéscomb
kb. 1 kg zsír (saját sütésű kacsazsírom volt: a töpörtyű-mánia "átka" hogy mindig rengeteg zsír keletkezik)
2 fej fokhagyma (igen! 2 fej)
1 evőkanálnyi majoranna (nyugi, nem lesz élénk majoranna íze)


A húst szeleteke vágtam és lábasban, zsírban megsütöttem, kb 1 óra 15  perc, közepes láng. Akkor az igazi ha már jó barnára sülnek, pirulnak a hús-szeletek. Félidőben adtam hozzá a fokhagymagerezdeket és fűszereztem.
A husikat kihalásztam és zöldség-körettel napok óta ez az ebédem, a zsírt "bödönkébe" öntöttem és hűtőben tartom. Biztos finom ízt ad az ételeknek, ha ezt a fűszeres zsírt használjuk az elkészítésükhöz. Majd tesztelek... :)


                                                 Pecsenyezsíros kenyér hagymával



Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...