Tegnapelőtt besétált hozzánk a munkahelyre Lajos bácsi saját termesztésű, konyhakész, felszeletelt nagydobosi fajtájú sütőtökével.
Otthon megsütöttem őket és másnap két szeletet bevittem a munkahelyre reggelinek. Megkóstoltam és nagyon elcsodálkoztam: nem édes, az íze teljesen olyan volt mint a héjában főtt burgonyának. JUHÉÉÉ!
Egy új kulináris világ nyílik most meg előttem. Mondjuk jobb lett volna ha erre már 4 évvel ezelőtt rájövök, de jobb később, mint soha. Eddig is készítettem sütőtökös főtt ételeket, de nekem túl édesek voltak. Most tökéletesek lesznek. El is készítettem régi nagy kedvencemnek, a hagymás tört burgonyának a sütőtökös változatát, ami nagyon hasonló ízvilágot eredményezett.
Hagymás tört sütőtök
Hozzávalók:
sült nagydobosi sütőtök
vöröshagyma
olivaolaj
só
A felaprított hagymát olivaolajon megpirítottam. A sült sütőtököt felkockáztam, hozzáadtam a sült hagymát, sóztam és villával összetörtem, összekevertem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése