2015. április 15., szerda

Kókuszgolyó



















Rendet raktam a konyhaszekrényemben és régesrég vásárolt, a lejárati ideje felé közeledő termékekre bukkantam: kókuszreszelékek, mazsola. Mihamarabb fel kellett használni. Mi is készülhetne belőle? Kókuszgolyó!
Paleobrigi kókusztekercsének barna rétege adta az alap-receptet: http://paleobrigi.blogspot.hu/2015/04/paleo-kokusztekercs.html
De ismertek, szeretem leegyszerűsíteni a recepteket: kevesebb hozzávaló, rövidebb elkészítési idő.
Ahogy én csináltam:

Hozzávalók (kb 10 golyó):
10 dkg kókuszreszelék darálva + kb 3 dkg kókuszreszelék a külső réteghez
10 dkg mazsola (1 órára vízbe áztatva, majd leszűrve,megdarálva)
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál kókusztejszín (kókusztejkonzerv felső sűrű rétege)
2 evőkanál kókusztej (kókusztejkonzerv híg alsó rétege)

A darált kókuszreszeléket összekevertem a többi hozzávalóval. Nem édesítettem, a mazsolától így is nagyon édes lett. Egy órára hűtőbe raktam a masszát. Kis golyókat formáztam és kókuszreszelékben megforgattam.
Wow. Simán kenterbe veri a "hagyományos" kekszes-vajas-cukros változatot




Print Friendly and PDF

2 megjegyzés:

  1. Magasan felülmúlja a reszelt almás-zabpelyhes alternatívát. Minden gyerek és felnőtt lelkesen falta :D Köszi: Vera

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...