Egy újabb varázslat: paradicsom, paprika, római kömény, kömény, chili, pirospaprika és bors-mentes finom változat, így autoimmun betegek is fogyaszthatják. Állagra, ízre, színre teljes mértékben chili-élmény. Az eredeti recept itt található: http://autoimmune-paleo.com/magic-chili-dairy-nightshade-gluten-grain-free. Én elfelejtettem fehérrépát venni, a fahéjat és oragánót pedig túl egzotikusnak találtam, így ezeket kihagytam. Kevesebb húsból készítettem.
Hozzávalók (3 adag):
30 dkg darált marhahús
3 db sárgarépa
1 db cékla
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 dl víz
8 evőkanál kókuszzsír
néhány szál petrezselyem
fokhagymapor
himalája só
A felaprított vöröshagymát megpirítottam kókuszzsíron. Hozzáadtam a felaprított fokhagymát, felöntöttem 2 dl vízzel. Hozzáadtam a felaprított sárgarépát és céklát, enyhén sóztam. Addig főztem, amíg meg nem puhult. Botmixerrel pépesítettem. Egy másik serpenyőben kókuszzsíron megpirítottam a darált marhahúst, enyhén sóztam. Hozzáadtam a zöldség-pürét, összeforraltam és fokhagymaporral ízesítettem. Aprított petrezselyemmel megszórva tálaltam.
Zseniális!
VálaszTörlésÉn tettem bele fahéjat és oregánót is, fehérépa is pont volt itthon, meg egy kis kakaóport (bár így már nem autoimmun, ugye?, nálunk nincs ilyen diétára igény/szükség szerencsére). Agyalok egy ideje, hogyan paleosíthatnám Stahl Tex-mex pulykáját - hát ÍGY!
Köszönöm a receptet! Minden jót!
Á.
Szia!
TörlésÖrülök, hogy ízlett. Ez tényleg egy varázslat.
Igen, a kakaópor nem autoimmun, de paleo.
Majd én is kipróbálom fahéjjal, oregánóval és fehérrépával. Biztos pikáns ízt adnak az egésznek.. :)
Andrea