Itt találtam a receptet: http://barefootbysea.blogspot.hu/2013/03/lemon-puddingwith-cauliflower.html. Kicseréltem a mandulatejet kókusztejre, kihagytam a vaniliát és édesítés gyanánt almát és meggyet turmixoltam bele.
Hozzávalók (kb 2-3 adag)
1 kisebb karfiol
2 dl édesítetlen kókusztej
2 citrom
1 kis alma
10 dkg magozott meggy (mirelit)
A megmosott, rózsáira szedett karfiolt 1 citrom reszelt héjával a kókusztejben megpároltam. Miután kihűlt botmixerrel pépesítettem és hozzáadtam 2 citrom levét. Egy éjszakára hűtőbe raktam. Másnap hozzáturmixoltam az almát és a meggyet. Finom, frissítő. Nem érezni a karfiol ízét.
Én nem merek keresztes virágúakat enni, amilyen a karfiol is, mert állítólag nem jó a pajzsmirigynek. :(
VálaszTörlésSzia!
TörlésFőzve fogyaszthatóak a keresztesvirágúak pajzsmirigy alulműködők számára is. De azért biztos ami biztos, jobb ritkán és mértékkel fogyasztani őket.
Üdv,
Andi
Jaj, tényleg, erről tudtam én is, csak kiment a fejemből. :) Mondjuk amúgy is csak a káposztát szeretem közülük.
VálaszTörlés