Mióta paleózom különösen szeretem a zsíros-cupákos ételeket. Általában köret nélkül fogyasztom ezeket. Ilyenkor a család, barátok, ismerősök körém gyűlnek és hüledezve hurrognak hogy hogy bírom megenni egymagában. Persze ha van időm és alapanyagom akkor készítek egy kis párolt zöldséget vagy salátát hozzá.
Hozzávalók:
1 kg kicsontozott bőrös sertéscsülök
1 vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
1,5 dl víz
3 evőkanál olivaolaj
pirospaprika
só
Úgy készül mint minden más pörkölt:
A feldarabolt hagymát olivaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, gyorsan elkeverjük, felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a felkockázott bőrös csülköt, a paprikát, paradicsomot, sózzuk és puhára főzzük. Körülbelül egy órát főztem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése