2011. május 19., csütörtök

Salsa - az én nagy-nagy kedvencem

Hozzávalók:
3 nagy paradicsom
1 zöld erőspaprika
1/2 fej vöröshagyma
3-4 szál petrezselyem vagy koriander

bors
őrölt chili
őrölt köménymag vagy római kömény

A paradicsomokat leforrázzuk és lehúzzuk a héját. Összeturmixoljuk az összes hozzávalót.
A fűszereket lassan adagoljuk, vigyázzunk a csípősekkel.
Akkor az igazi ha nem túl pépesre van összeturmixolva,darabos. Ha túl sokáig turmixolod nagyon sok levet ereszt és nehezebb lesz mártogatni.
A levet egyszerűen öntsd le róla vagy szűrd le (és persze ezzel a lével ízesíthetsz más ételeket, leveseket.)
Hűsd le, és kis tálkákban tálald, hogy mindenki kedvére mártogathasson.
Mártogathatsz bele bármilyen zöldséget sülve vagy főve, például uborkaszeleteket, fejes salátát, répát, cukkini chips-et,  vagy szárazabb állagú paleo lepényt. Húsok mellé is finom.

Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...