2011. augusztus 25., csütörtök

Kókuszos-Kakaós sütemény

Hozzávalók:
20dkg kókuszreszelék (lusta voltam megdarálni :) )
4 evőkanál natúr kakaópor
3 evőkanál méz
3 tojás
1 dl víz
2 késhegynyi szódabikarbóna

A száraz alapanyagokat összekeverem egy tálban. Hozzáadom a mézet, tojásokat és a vizet. Jól összekeverem és szilikon sütőformában körülbelül 20 percig sütöm.

Print Friendly and PDF

6 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lett,jó recept. Egy kis változtatás kell hozzá. A kókuszt le kell darálni, nem szabad lustának lenni hozzá. A tojásfehérjét fel kell verni, és úgy kell hozzáadni a végén. Így olyan masszát kapunk mint a piskótáknál.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ivett!

      Köszönöm a visszajelzést! :) Ki fogom próbálni úgy ahogy írtad. Már azon jár az eszem hogy mi legyen Karácsonykor az ünnepi asztalon. lehet hogy ezt a sütit is elkészítem.

      Jó sütögetést kívánok!

      Üdv,

      Andrea

      Törlés
  2. Ivett valtoztatasaval csinaltam meg. Nagyon szeretem. Koszonom Nektek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen. Örülök hogy jól sikerült és ízlett. :)

      Törlés
  3. A paleolit diétában lehet mézet használni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen!

      A paleolit táplálkozában a mézzel való édesítéssel kapcsolatban - mint sajnos lassan már majdnem mindennel kapcsolatban - nagy viták vannak. Ez a recept 2011-ben került fel erre a blogba és bizony akkortájt ég nem dúlt ilyen arrogáns harc paleos berkekben, nem volt elüzletiesedve és mi paleosok (akkortájt bizony csak néhányan voltunk az országban, szép csendesen paleozgattunk..) természetes édesítőszerként használtuk.
      Íme egy elég értelmes magyarázat a használata mellett:
      http://paleomedicina.com/hu/blog/2013/04/mez-vagy-nem-mez

      Manapság, mint oly sokminden, a méz fogyasztása sem igazán javasolt.
      Jelenleg a paleoban nem javasolt már a gyümölcsök, magok, és aszalványok fogyasztása sem és megköveznek ha nem biozöldséget vásárolsz és nem házi vágású húsból készítesz ételt.

      Az emberek nagy százaléka már a "paleo alapkoknál" elbukik, a glutén-mentességet és a laktóz-mentességet sem tudja betartani - még akkor sem ha komoly gondok vannak az egészségével és táplálkozási megszorításokkal javítható lenne az állapot - és általában tőlük hallom a negatív megjegyzéseket.

      Nekem nagyon tetszik Szendi Gábor megjegyzése: " A paleo nem vallás."
      Ha már néhány dolgon változtatsz az egészséged érdekében, már akkor rengeteget profitálsz belőle. Sajnos az emberek többsége nem tart ott hogy bármit is változtasson...

      Üdvözlettel,
      Andrea

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...