2011. június 22., szerda

Kenu-Túra + paleo-kenyér 2

Hétvégén kenu-túrán voltam a Tisza-tavon.
Nagyon szuperül sikerült és az étkezések nagy részét is sikerült megoldani paleosan.
Első este bográcsos paprikás krumpli volt a menü. Ez nem paleo, de bevallom ettem egy tányérral. Szerencsére nem lett tőle hasmenésem, teljesen rendben volt a gyomrom, de azért több kilengést nem tervezek. A következő nap reggelijét és ebédjét az otthonról hozott paleo-kenyeremmel oldottam meg. Sajtos-uborkás- májkrémes szendvicseket készítettem. Vacsora bográcsos lecsó volt - ami szörnyen sikerült, inkább paradicsomleveshez hasonlított, úgyhogy toltam rá egy halászlevet a kemping éttermében. :)
Következő nap reggeli és ebéd gyümölcs és mogyoró volt.

Paleo-kenyér 2
Hozzávalók:
10dkg mandulaliszt (darált mandula)
10 dkg lenmagliszt (darált lenmag)
2 tojás
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 dl víz
1 késhegynyi őrölt kömény
1 csipet só
2 evőkanál olivaolaj

A száraz anyagokat egy tálban összekeverem, hozzáadom a tojást, olivaolajat és vizet, fakanállal összekeverem. Egy eléggé híg masszát kapunk.
Kenyérformába öntöm (ha fém a kenyérforma, sütőpapírt rakok bele, ha szilikonos, akkor egyből mehet bele a tészta).
Előmelegített sütőben kb 20 perc alatt kész, amikor a teteje picit megreped.



Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...