2011. november 7., hétfő

Berlin

Hétvégén Berlinben voltam egy barátnőmnél. Nagyon jól éreztem magam, sikerült sokmindent belesűríteni ebbe a pár napba: városnézés, Madam Tusseauds múzeum, kis shopping, étterem, buli, tánc.
Jó volt kizökkenni egy kicsit a "szürke hétköznapokból".



És ahogy a Rapülők együttes Holiday című számában van:
"Hurrá, jót nyaraltál, Hurrá, jót buliztál
Egy kicsit kimerültél. Ez látszik a szemeden,
De kipihened majd a munkahelyeden."



Étkezés: nem sikerült minden paleósra: Persze amikor csak tudtam, gyümölcsöt, tojást, salátát, husi, halat (szóval paleot) ettem. De a többit nem tudtam kikerülni. Nem paleo:
- egy gyros-szerűség aminek a pitája nem volt paleo (éhenhalás határán városnézés közben)
- egy kevéske (de tényleg) rizs amibe ráadásul lencse meg kukorica-szemek voltak (vendégség barátnőm szüleinél)
- néhány kanál joghurtos-gyümölcsös desszert amiből igyekeztem csak a gyümit kienni (vendégség)
- egy pita (jó nagy) krémsajt-szerű mártással és humusszal (csicseriborsóból készült) (rosszul választottam az étteremben, nem volt feltüntetve hogy milyen szószok vannak - persze mindegyik krémsajtos, joghutos, csicseriborsós volt)

Nem paleo ételek eredménye:
-hasfájás
-hasmenés
- kezemen és lábfejemen kijött a pikkelysömöröm (hámló, viszkető piros pöttyök, foltok)

Tanúlság:  Andrea, ne térj el a paleótól!!!!

Jó hír:
2 éve repültem utoljára és (hűű nagyon ciki amit most leírok, de így van) alig fértem el a fapados járat ülésében, a vállam, karom összeért a mellettem lévő utaséval, tulajdonképpen féloldalasan ültem végig hogy elférjünk. Most viszont simán elfértem (és nem, nem a székek voltak nagyobbak az biztos), boldogan süppedtem az ülésbe. Egyesek mérleggel mérik a súlyveszteséget, de én repülőgép-üléssel. :)

Érdekesség 1: voltam zöldségesben és tele vannak itthon soha vagy ritkán- és akkor is drágán - kapható finomságokkal (Németországban persze ezek hétköznapiaknak számítanak és jó áron vannak):
kaktuszgyümölcs, füge, okra és az új szerelmem a khaki.
Ez egy narancs nagyságú, paradicsomhoz hasonlító narancssárga gyümölcs aminek a héja is ehető és nincs magja. Finom, édes íze van. Ha meg kellene határoznom az ízét akkor azt mondanám hogy a sütőtök és az őszibarack keveréke.




Érdekesség 2. : barátnőm a tiszteletemre összeverbuválta barátnőit és együtt elmentünk egy hangulatos étterembe, majd táncolni. 15-en voltunk (szinglik, kisgyerekes anyukák, egy hete férjhez ment lány, stb).
Szerintetek ha én szerveznék itthon egy étterembe- és táncolni-menős programot hányan jönnének el??? Szerintem senki. "Nem enged el a férjem", "nincs kedvem", "nem tudom hova rakni a gyereket (a férjem/a gyerek apja meg nem vigyázna rá)", "nem érzem jól magam", stb kifogásokkal. A tapasztalat beszél belőlem... Itthon nem mernék 10-15 főre asztalt foglalni valahova. Németországban nincs kifogás-keresés.

Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...