2012. március 22., csütörtök

Rösti

Szendi Gábor és Mezei Elmíra Paleolit szakácskönyv II-jéből.

Hozzávalók:
15 dkg reszelt sárgarépa
15dkg reszelt fehérrépa
1 kis vöröshagyma apróra kockázva
1 gerezd áttört fokhagyma
3 tojás
5 dkg szezámliszt

bors
libazsír a sütéshez

Az alapanyagokat összekevertem, forró zsírba kanalaztam a masszát és kis lepénykékké lapítottam kanállal. Mindkét oldalát megsütöttem
Bártan a fűszerekkel mert nagyon erős répa-íze van! Csak répa-fanoknak ajánlom!
A szakácskönyv azt írta hogy 4 darab rösti lesz az alapanyagokból, de én kicsiket (féltenyérnyi) készítettem és körülbelül 10 darab lett.

Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...