2013. január 29., kedd

Alioli

Aki rendszeresen olvassa blogomat annak talán feltünt hogy nem szoktam nyers tojásos ételeket készíteni és közzétenni. Nem véletlenül: a magyar tojások nagy része szalmonella-fertőzött.
Mindenkinek szíve joga hogy mit eszik és mit etet a családjával, tisztában vagyok vele hogy rajtam kívül mindenki eszik nyers tojásos ételeket, sőt a legtöbb embernek fogalma sincs hogy mi az a szalmonella-fertőzés.
Hollandiai nyaralásom alkalmával azonban bátor voltam és megkóstoltam egy nyers tojásból készült krémet, az aliolit. Nagyon ízlett. Kellene valami biztos jó minőségű tojás-beszerzési forrás hogy itthon is tudjak ilyet készíteni. Elkértem a receptet a kinti vendéglátóimtól Krisztától és Zsolttól.

Hozzávalók:
2 tojás sárgája
4 dl olivaolaj
2 gerezd fokhagymát


Olajvajat készítünk:
Kikeverjük a tojássárgáját az olajjal az olajat cseppenként adagolva (ez egy jó 20 perces művelet villával).
Kenhető állagú krémet kapunk. Hozzáadjuk az összenyomott foghagymát és a sót.
Azonnal fogyasztható, de hűtve a legjobb.

Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...