2013. április 17., szerda

Candida-gyanú

Nem javul a szemem, még mindig rossz a látásom: közelre semmi, nulla, homály. Elmentem szemészetre, mindenféle géppel megvizsgáltak és szerintük tökéletes a szemem és a látásom. Na ja...
Tovább bújtam az internetet és arra bukkantam rá hogy a Candidával való fertőzöttség egyik tünete lehet a kettőslátás, homályos látás - ja és a diéta és mozgás ellenére fennálló makacs túlsúly. Vesztenivalóm nincs, teszek egy próbát,  úgy döntöttem szigorítom az étrendemet és kizárom azokat az élelmiszereket amelyek paleok ugyan, de a Candida diéta tilt. Elég zavarosak az információk a Candida diétáról, de megpróbálom kiszűrni a lényeget. Tehát mostantól semmi gyümölcs (savanyút szabad: ribizli, meggy, grapefruit), aszalt gyümi, avokádó, gomba, méz, sertéshús, marhahús. Drukkoljatok!  Vissza akarom kapni a látásom!!!

Print Friendly and PDF

6 megjegyzés:

  1. Kedves Andi!
    Pár hónapja kezdtem a paleot és sokat olvasgatok blogokat. Köztük a Tiédet, köszönet érte! Még sok tapasztalatom nincs, de sokat olvasok.
    Nem tudom, hogy erről hallottál-e? Én épp tegnap olvastam a Dr. Tóth Csaba paleos orvos egyik cikkét. Témája: a méz és az édesítőszerek... ahol a szemproblémák is előkerülnek. Talán megéri elolvasni. Én a facebook-os oldalán olvastam április 19-i bejegyzés Méz vagy nem Méz címmel. Hátha ezzel van összefüggésben. Üdvözlettel:
    g.anita

    VálaszTörlés
  2. Kedves Anita!

    Köszönöm szépen a javaslatot. Mindenképpen megkeresem és elolvasom. Minden érdekel ebben a témában!!!

    Ha van kedved írd meg hogy miért vágtál bele a paleoba, mik a tapasztalataid. Engem nagyon érdekel.

    További jó paleozást kívánok!

    Andi

    VálaszTörlés
  3. Kedves Andi!
    Röviden 3 gyermek anyukája vagyok. A legkisebb 2 és fél éves, akivel még itthon vagyok. Már egy ideje olvasgattam a Szendi Gábor honlapját, könyveit és nemrég ért meg bennem az elhatározás, hogy ideje változtatni. Egyrészt a kilóimat sokalltam, másrészt az előző évek nem kimondottan rólam szóltak. Nem sportoltam, folyton fáradt voltam... a közérzetem pocsék..
    Nos belevágtam a paleoba. Először rendeltem menüt magamnak, aztán már én főztem. Miközben a család többi része: férjem és a 3 gyerkőc hagyományos módon étkezik. (még...)
    Eddig 10 kg-tól szabadultam meg, 165 cm és 75 kg vagyok most. Már sokkal jobban érzem magam.
    Komoly betegségem nincs, évek óta húzódó vérszegénységem, vashiányom van. Várom, hogy javuljon.
    A közérzetem napok alatt változott amikor elkezdtem elhagyni a szénhidrátot. Azóta már elkezdtem ismét sportolni is. Meg a hobbi és a barátnőkkel némi program is belefér a napjaimba.
    Üdvözlettel:
    Anita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Anita!

      Mennyi pozítív változás!!! Szuper. A jó példát látva biztos a család is kedvet kap majd a paleo ételekhez (hiszen finomak és guszták) és akkor még könnyebb lesz a helyzeted. Klassz hogy 3 gyerkőc mellett volt energiád és igényed változtatni és hittél magadban! Csak így tovább!
      Üdv,

      Andi

      Törlés
  4. Hashimoto thyreoditisz, autoimmun pajzsmirigy alulműködés okozta minden problémámat. Milyen jó lett volna ha 2013 áprilisában kiderül amikor felvetettem a háziorvosnak hogy nem-e pajzsmirigy-probléma okozza minden bajomat!!! De akkor csak TSH-t néztek, ami normál tartományban volt, ezzel az orvos részéről el volt intézve minden, nem foglalkoztak tovább velem... Egy évvel később rosszullétek sorozata, saját költségen laborvizsgálatok tömkelege kellett hozzá hogy meglegyen a diagnózis. Felháborító a magyar egészségügy!

    VálaszTörlés
  5. Mithocondrialis encephalomyopathia-val diagnosztizáltak.
    Elég nehéz megfogalmazni mi is ez, még én is csak ismerkedem vele: A sejtjeimbe nem jut energia, a mitocondriumokban nem keletkezik ATP, a bevitt táplálék nem alakul energiává. Öröklött.
    Ez a betegség kezdte tönkretenni a pajzsmirigyemet, szemeimet, izmaimat és még ki tudja mit.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...