2013. április 14., vasárnap

Meggyes zselé-torta

Hozzávalók (18 cm-es tortához):

Tésztához:
15 dkg darált mandulabél
15 dkg datolya
2 evőkanál víz

Zselés gyümölcsös réteghez:
450 g magozott meggy (mirelit)
1 dl víz
3 evőkanál zselatin
néhány csepp folyékony édesítőszer

Tészta:A kimagozott datolyát 2 evőkanál vízzel robotgépben ledaráljuk. Hozzákeverjük a darált mandulát. A masszát belelapítgatjuk csatos tortaformába.

Teteje:
A mirelit meggyre lábasba tettem és körülbelül 5 percet főztem, folyékony édesítőszerrel ízesítettem.
Szűrőkanállal kiszedtem a meggyet és a tortaformába tettem a tészta-rétegre.
A megmaradt meggy-léhez hozzáöntöttem egy deciliter vizet, hozzáadtam a zselatint és forrásig melegítettem.
Miután kihűlt és elkezdett sűrűsödni, ráöntöttem a meggyes tésztára. Érdemes egy tányért rakni a torta-forma alá, mert kifolyhat egy kis lé. Hűtőbe rakjuk. Néhány órán belül teljesen megszilárdul, könnyen kiszedhető a csatos tortaformából és szeletelhető.





Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...