2013. június 2., vasárnap

Tök leves

Hozzávalók (kb 2 adag):
1 bébitök
kb 8 dl víz
kb 5 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma


A megmosott tököt félbevágtam. A szélesebb részéből kikapartam a húsát hogy majd tálként használhassam.
A másik felét meghámoztam és kis darabokra vágtam.
Egy lábasban megpirítottam az apró kockákra vágott füstölt szalonnát. Kiszedtem a zsírjából, félreraktam. A zsíron megpirítottam a felaprított hagymát és fokhagymát. Felöntöttem vízzel, hozzáadtam a tököt és megsóztam. Körülbelül 10 percig főztem. Az egyik adagot "tök-tálban" tálaltam, pirított szalonnával szórtam meg.




Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...