2013. szeptember 6., péntek

Pörköltben főtt töltött paprika

Igen. Tudom, hogy furán hangzik, de a végeredmény mennyei.
Az úgy volt, hogy töltött paprikát szerettem volna készíteni. Mivel a paradicsom tiltólistás plusz szuper-egészséges és hiper-szép szeretnék lenni ezért a paradicsom kilőve. Mivel szegény paprikáknak valamiben meg kell főniük (már készítettem olivaolajban sültet, de az csak kis paprikáknál működik - hogy teljesen átsüljön- és ott kell állni mellette és forgatgatni) ki kellett találnom valamit. Hagymás-pirospaprikás alap. Klassz. Túl sok húst vettem. No problem, kockára vágva beledobjuk az alapba, sózzuk. Így lett egy bő lére eresztett pörköltöm, amibe beleraktam a szokásos töltelékkel (darált hús (most sertés), hagyma, fokhagyma, tojás, só, bors) töltött paprikákat. Körülbelül egy órát főztem. Nagyon finom lett.

Sok szaftja lett, de a munkába szaft nélkül vittem nehogy kilötyögjön a biciklin. :)

Print Friendly and PDF

2 megjegyzés:

  1. Jajj nekem!!!Nemrég kezdtem szemezni a paleoval,sejtem,hogy rám is rám férne,de hogy még a paradicsom is rossz arról lemaradtam..annyi ragadt meg h tejtermék+gabona+hüvelyesek..már már kezdtem kibékülni a gondolattl,hogy kipróbálom,mert a háromból végülis a tejtermék csak ami kihívás lesz nekem,hisz rengeteget eszem(és valószínű ezzel ártottam magamnak sokat PCOS,bőrproblémák),de a paradicsom azt hittem az egészség forrása..most nyáron napi 2-3 hatalmasat eszem,hisz tele a kert vele..szomorú vagyok..mi a baj a paradicsommal?Ráadásul már télre is elraktam sok üveggel...

    Üdv,
    Zsófi

    VálaszTörlés
  2. Kedves Zsófi!

    Idelinkelek egy cikket, ami arról szól hogy miért nem jó a paradicsom:
    http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/paradicsom.php.
    Fel a fejjel. A paleo nem vallás! Ha elhagyod a tejtermékeket és a gabonaféléket akkor már sokat tettél az egészségedért.
    Próbáld ki pár hétig! Látni/érezni fogod a pozitív változást. :)

    Bocsánat a rövid válaszért, de ma "nem-látós" napom van, különösen rossz ma a látásom...

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...