2013. szeptember 2., hétfő

Teknős-futás, grill-futás, shopping-futás

Teknős-futás:
Kb. 2  hónapot kihagytam a futást. Mindig volt valami hátráltató tényező: iszonyú hőség, nyaralások, 16-18 órás munkanapok, ja és egy meztelen férfi követett egyik napozásom alkalmával a Duna-parton ami elég ijesztő volt így elment a kedvem egy időre az egyedül mászkálástól.
3 hete újra visszalendültem, heti 3-szor futok. Hiába a sok úszás és kerékpározás, a futás az teljesen más. Ha kihagy az ember több hónapot, bizony újra bele kell jönni.
Mobil-szoláltatóm megdobott egy kis ingyen net-elérhetőséggel, így egy programmal követni tudom az edzéseket (pontos táv, idő, sebesség). Nagy izgalommal vágtam neki a 2 hónap utáni első, műholddal követett edzésemnek. Nem sikerült valami fényesre: menstruáció miatt görcsölt a hasam, szénsavasat ittam, görcsölt a gyomrom, ráadásul kitaláltam hogy közvetlenül a Duna partján futok -annyira szép volt a Duna visszahúzódása után a nagy part -, így cipőmet időnként ki-ki kellett rángatni mert beragadt a sárba. Edzésem intenzitásást tömören, röviden jellemzi, hogy az internetes futás-értékelő program egy teknősbékát rajzolt az eredményem mellé...

Grill-futás:
Szombat kora délután elmentem futni. Már az ajtóban álltam, mikor eszembe jutott hogy elfelejtettem enni (!), egyáltalán nem ettem még aznap..Benyomtam egy kisebb almát és elindultam. Csak azt hagytam ki a számításból hogy hétvégén, kora délután 2-méterenként grilleznek, bográcsoznak és szalonnát sütnek a Duna-parton. Ilyen illatok közepette is tisztességesen lefutottam a tervezett távot. Egy hős vagyok. :)

Shopping-futás:
Mostanában inkább este futottam. Futó-útvonalam egy bolt mellett ér véget, így hogy összekössem a kellemeset a hasznossal egy kicsire összehajtható bevásárlótáska  is lapul az övtáskámban. Az edzés intenzitását is növeli a tudat, hogy ha nem vagyok elég gyors, bezár a bolt. :)

Print Friendly and PDF

2 megjegyzés:

  1. :-) Volt egy teknősöm, elég gyorsan tudott cikázni ahhoz képest, amit az ember gondol róluk.
    Én max. a busz után futok...
    Szuper, hogy ilyen kitartó vagy!
    Legközelebb, ha bográcsozunk valahol, ahol egy lelkes futó közlekedik, meghívom egy harira.
    Szilvi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor lehet hogy az a teknős-rajzocska bók volt a futás-értékelő programtól. :) Máris jobb kedvem lett. :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...