2013. november 3., vasárnap

Máktej

Már sokszor olvastam máktejről paleolit, vegetáriánus és egyéb egészségtudatos recept-oldalakon, például ezeken:
http://susainthekitchen.blogspot.hu/2013/05/tej-helyett-2-resz-maktej.html
http://nyerskonyha.blogspot.hu/2012/11/maktej.html
http://www.fittnok.hu/maktej
Én is ki szerettem volna próbálni. Egyszerű elkészíteni:
mákot beáztatjuk vízbe egy éjszakára. Az áztatóvizet leöntjük, a mákot turmixgépben vízzel (kb 3-szoros mennyiségű) összeturmixoljuk (2-3 percig), leszűrjük. Pár csepp mézzel ízesítettem. Nagyon finom szürkésfehér, habos tejet kapunk.Önmagában és kávéba is remek. A leszűrt mákot süteményekbe felhasználhatjuk.

Érdemes szöveten keresztül szűrni a tejet, nekem a legkisebb lyukú fémszűrőn is átment valamennyi mák.




Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...