Egy barátnőmtől kaptam a receptet, anyukája rendszeresen készít cukkini krémet. Ők szendvics-krémként használják, de kitűnő zöldségekre kenve, húsok mellé, sós palacsinta-töltelékként is
Az eredeti változat tejföllel készül, amit én kicseréltem kókusztejszínre.
Hozzávalók (kb 20 dkg krémhez)
1 kis cukkini
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 szál petrezselyem
3 evőkanál kókusztejszín (kókusztej-konzerv tetején lévő tejszín)
2 evőkanál olivaolaj
só
Olivaolajon megpirítottam az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadtam a héjastól lereszelt cukkinit és addig pároltam, míg el nem főtte a levét. Miután kihűlt hozzáadtam a kókusztejszínt, az apróra vágott petrezselymet, megsóztam és jó alaposan összekevertem. A krémesebb állag érdekében robotgéppel tovább pépesíthetjük. Finom, fűszeres, egészséges, laktató krém.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése