2011. június 8., szerda

Pacal

Szégyen vagy nem szégyen én imádom a pacalt. És mivel a pacalpörkölt nem tartalmaz glutént, cukrot, keményítőt és laktózt, teljesen paleo. Körülbebül 5 éve ettem először és azóta is az egyik nagy kedvencem.
Számon is kértem Anyukámat hogy mi miért nem ettünk otthon soha ilyet. Azt mondta hogy 3 éves koromban csinált egyszer és nem ettem meg, ebből ő úgy gondolta hogy nem szeretem. No comment...
Kicsit furcsa köret nélkül enni, de így is nagyon finom.
Tegnap csülkös pacalpörköltet készítettem.
Teljesen úgy készítem mint bármelyik pörköltet.

Hozzávalók:
1 kg mélyhűtött konyhakész előfőzött pacal (ha nyerset veszel, akkor 3-4 órát kell főznöd és
        elég kellemetlen szaga van)
1 kg csont nélküli bőrös csülök
2 fej vöröshagyma
1 erőspaprika
3 evőkanál olivaolaj
1/2 dl víz

majoranna

A felkockázott hagymát megfonnyasztom, rádobom a pirospaprikát, elkeverem és felöntöm vízzel.
Hozzáadom a felkockázott csülköt és a 15 percig forró vízben főtt, leszűrt pacalt.
Hozzáadom a fűszereket és a paprikát.
Körülbelül 1 órát főzöm. Mivel ilyen nagy adag, elrakok belőle a mélyhűtőbe is.
.

Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...