2011. július 26., kedd

Húsleves

Olyan egyszerű, ráadásul mindenki ismeri, úgyhogy csak azért írom le mert nem hiányozhat a receptjeim közül. És hát ahány ház annyi szokás -mindenki kicsit másképp készíti.
Hozzávalók (20 l-es lábas):
hús - én általában csirkefarhátból (2-3 db) készítem, de nagyon finom
csontos sertéskarajból  (0,5 kg) és marhahúsból is (0,5 kg), ilyenkor
azonban a zöldségeket később rakom a húshoz, mikor már félig megfőtt.
víz (annyi hogy ellepje a húst+zöldségeket és főzés közben pótoljuk)
3 sárgarépa
1 vöröshagyma
néhány levél kelkáposzta
petrezselyem
zellerzöld
1 paradicsom
1 paprika
(ha van otthon, szoktam bele rakni karalábét, néhány gombát, néhány brokkoli-rózsát)
1 evőkanál pirospaprika

őrölt bors (utálom amikor kerülgetni kell a szemesborsot)

Felrakom vízben főni a húst és a zöldségeket, fűszerezem és kis lángon puhára főzöm. Ez csirke esetén körülbelül 20 perc, sertés és marha esetén 1-1,5 óra.
Kiveszem belőle a húst és külön tálalom.
Én nem szoktam leszűrni és kivenni a zöldségeket.
Fincsi.

Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...