De sebaj, született egy új sós sütemény: sajtos tallér. Gusztusosan néz ki és nagyon finom.
Az íze teljesen olyan mint a "hagyományos" (búzalisztes, élesztős) pogácsáé.
Hozzávalók:
15 dkg trappista sajt reszelve
10 dkg zabliszt
(én zabpehelyből daráltam lisztet, mert a bioboltban iszonyatosan drága,
legutóbb 250,-Ft-ért vettem kilóját, ami szuper ár és most 690,-Ft -ra emelték)
10 dkg mandulaliszt (darált mandula)
2 tojás
1 evőkanál sertészsír (nem volt otthon vaj)
1 dl víz
só
A hozzávalókat egy tálban villával összekevertem. Lágy tészta lett belőle Kézzel kis golyókat formáztam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam nagy távolságra egymástól. A tetejét kevés reszelt sajttal megszórtam és előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem. Akkor jó ha más kicsit pirulni kezd a tetején a sajt.
Sütés előtt:
Sütés után:
Elnézést, ha ostobának tűnik a kérdésem, de hogyan szeded le a mandula héját? Forró víz?
VálaszTörlésKöszönöm a választ
Monroe
Szia!
VálaszTörlésÉn általában darált mandulát vásárolok, tehát nincs gond mandula-hámozással. De legutóbb nem kaptam daráltat és bevallom én héjastól daráltam a sütibe. Finom lett.
A mandulatejhez mindig meghámozom - igen, ahogy írtad - forró vízben állni hagyom pár percig és utána kis nyomásra kicsusszan a mandula a héjából.
Andrea