Vásároltam Xilitet, ami a cukorhoz nagyon hasonló édesítőszer, nyírfából állítják elő (nyírfacukornak is nevezik). Alacsony a Glikémiás Indexe (lassan szívódik fel), alacsony a kalória-tartalma és nem okoz fogszuvasodást. Xilit néven, hasonló áron lehet kapnyi kukoricaszárból készített cukrot is ami ugyanolyan paraméterekkel (GI, cal, stb) rendelkezik mint a nyírfacukor. Ezt Xukor néven is árulják.
Rettenetesen drága mindegyik és eddig rossz tapasztalatom van vele kapcsolatban:
Süteményt sütöttem belőle. A sütemény állaga is szörnyű volt, szeleteléskor szétesett és két szelet süti elfogyasztása után egész napos hascsikarásom és hasmenésem lett.
Nem tudom adjak-e még esélyt a xilitnek, mert már évek óta nem voltam ilyen rosszul, mint most ettől...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése