2011. augusztus 16., kedd

Palacsinta

Hozzávalók:
15 dkg zabliszt
5 dkg mogyoróliszt (darált mogyoró)
2 db tojás
3 dl szénsavas ásványvíz (szóda)
2 evőkanál oliva olaj
1 csipet só

Összekeverjük a liszteket és a sót, hozzáadjuk a tojást, olivaolajat, ásványvizet. Tejszín sűrűségű tésztát kapunk. 10 percet állni hagyjuk, ha túlságosan besűrűsödbe, adunk még hozzá ásványvizet.
Palacsintasütőt kikenünk olivaolajjal és palacsintákat sütünk. Vastag, kicsi, könnyen szakadó palacsintákat kapunk (körülbelül 4 darab lesz ebből a mennyiségből) úgyhogy óvatosan bánjunk velük.
Házi szilvalekvárral kentem meg és sikerült feltekerni is. Az íze nagyon hasonlított a 'hagyományos' (búzalisztes) palacsintáéhoz, a mogyoró íze azonban kiérződött, lehet hogy mandulalisztel még jobb lenne.



Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...