2011. október 7., péntek

Tojás leves

Tisztában vagyok vele, hogy ezt nem ilyenkor -  a zöldség- és gyümölcs-szezon közepén - kellene készíteni, de most ehhez volt kedvem.

Hozzávalók:
0,5 liter víz
2 tojás (ha sűrűn szereted, egyébként elég 1 is)
2 evőkanál szezámmag liszt vagy zabliszt
2 evőkanál olivaolaj
pirospakrika


A lisztet megpirítjuk az olivaolajon, hozzáadjuk a pirospaprikát, gyorsan elkeverjük és felöntjük vízzel.
Felforraljuk, sózzuk. Egy tálban felverjük a tojásokat, egy picit ezt is megsózzuk és hozzáadjuk a leveshez.
Pár percig forraljuk és már kész is.
Ízesíthetjük kevés csípős pirospaprikával, van aki pár csepp ecetet tesz hozzá és ettem már olyan változatot is amelyben vöröshagyma volt.

Print Friendly and PDF

2 megjegyzés:

  1. Andi - hiába, a nagy dolgok a legegyszerűbbek, csak rá kell jönnie valakinek... Köszönöm az ötletet - hát így bármilyen "rántott" levest lehet készíteni! És hát a tojásleves az egyik kedvencünk, kifejezetten hiányzott - mostantól visszafoglalja a konyhánkat! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Pili!
      Épp ez a célja blogomnak: hogy ötleteljünk. Ne pedig éhezzünk, szenvedjünk, visszatérjünk a régi rosszhoz. Eredetileg nem is szerettem volna recepteket megosztani, csupán jelezni akartam hogy igenis életben lehet maradni laktóz, glutén, cukor és keményítő nélkül is. Nem halok éhen, nem gyengülök le, nincs vitamin-hiányom, sőt jobban vagyok mint valaha. De mivel mindenki non-stop azt kérdezte hogy "Te szegény! És akkor mit eszel?" Elegem lett és úgy döntöttem úgy hogy összegyűjtök, kikisérletezek, kipróbálok, átalakítok és ezt megosztom másokkal is hogy lássák: könnyű, egyszerű, nem jár lemondásokkal. Én legalábbis a legkisebb szomorúságot és kísértést sem érzek mikor körülöttem fagylaltot esznek, péksütemény illata leng vagy régi kedvencemet, krumplit fogyaszt valaki. Örülök hogy segített a tojás leves ötlete.
      További jó főzőcskézést kívánok!
      Üdv
      Andi

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...