2011. december 30., péntek

2011-es év összegzése

Sikerrel zártam az évet: idén senki nem nézett terhes kismamának a súlyfeleslegem miatt, nem kellett hebegni-habogni, mentegetőzni. Hála a január közepén elkezdett paleolit étkezésnek sikerült lefogynom körülbelül 2 ruhaméretnyit (körülbelül 10-12 kg). Fantasztikusan érzem magam. Extra bónusz Karácsonyi ajándékként pedig végre valahára szép az arcbőröm: 5 (!) hónap után végre elmúltak az arcom egyik oldalát csúfító hegyek-völgyek, fehér és piros gennyes dudorok, amikről a mai napig nem derült ki hogy mitől voltak.
Folytatom a paleot, tovább szeretnék fogyni, egészséges szeretnék maradni.

Kinek említettem a paleo étkezést és annak jótékony hatását? Mindenkinek: ismerősöknek, ismeretleneknek, barátoknak, családtagoknak, cukorbetegnek, túlsúlyosnak, PCOS betegnek, allergiásnak, ekcémásnak, aszthmásnak, depressziósnak, candidásnak, pajzsmirigy-betegnek.
Ki olvasott utána és kezdte el a paleot ezek közül? Senki!!!
Ki nézett hülyének? Mindenki.
Hányszor hangzott el idén hogy "te szegény, akkor mit ehetsz?" ? Több milliószor.
Hányszor éreztem magam rosszul lelkileg és hányszor szerettem volna visszatérni a "normál" étkezéshez? Egyszer sem!

Szomorú létszám-ellenőrzés:
Idén 4 ismerősöm, illetve ismerősöm ismerőse halt meg rákban: a volt szomszédunk (45 éves nő, 10 éves félárva kislányt maga után hagyva), a kollégánk nagybátyja (ötvenvalamennyi), egy barátnőm sógórnője (ötvenvalamennyi), egy nénike akitől tavaly a disznótorost vettük (hatvanvalamennyi).
Ne mondja senki hogy normális az ha a negyven-ötven-hatvanévesek hullanak mint a legyek!!! Borzalmas.

Magamról:
A "szürke hétköznapokon" hajlamos vagyok azt hinni hogy monoton, unalmas kis életem van, de ez a blog-írás (és a blog visszaolvasása) ráébresztett arra hogy szuper, mozgalmas, tartalmas életem van:
Ebben az évben átúsztam a Balatont, körbebicikliztem a Balatont és a Tisza tavat, voltam kenu-túrán, több 1-napos biciklitúrán, vitorlázórepülőztem, bejártam "fél" Európát, kerti partikon vettem részt, sok időt töltöttem a barátaimmal. Nem cserélnék senki mással a világon!
És van még valami ami nem került bele ebbe a blogba: a 2011-es év volt életemnek az az éve amikor a legtöbbet buliztam és randiztam. Ennek egy másik blogban lenne a helye, de mindenki ismeri a mondást:
" A jókislányok naplót írnak, a rosszkislányok nem hagynak bizonyítékot."
:)

Print Friendly and PDF

4 megjegyzés:

  1. MSE barátnőm írt nekem az egyik közösségi oldalon, hogy Ő figyelemmel kíséri a blogomat, nem nézett hülyének amikor a paleoról beszélten Neki és ők is paleóznak. Szuper! :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Andrea! Én most kívánok további paleós és nem paleós sikereket, kitartást a visszhangtalanságban, minden rendszeres olvasódnak (magamnak is...) sok-sok finom receptet és ötletet!
    Amikor a BÚÉK kívánságok szezonja volt, még nem is tudtam a blogodról, de január közepe óta figyelemmel kísérem, nagyon tetszik. Sok segítséget kaptam már eddig is tőled.
    November végén kezdtem paleózni, mivel hónapok óta 14-16 között volt a reggeli éhgyomri vércukorszintem, azóta - szinte napra pontosan azóta - 6-8 között van. Január eleje óta a családom (feleségem és két gyerekem) is elhagyta a tej és gabonafogyasztást, több-kevesebb következetességgel paleósnak tartják magukat.
    Én igazából a cukorbetegségem miatt vágtam bele, olyan gyógyszert szedek, ami után már csak az inzulin van, de ha a három hónapot betöltöm, elmegyek a diabetológusomhoz, és konzultálok vele, hogy nemhogy inzulinra fogna, hanem nem csökkentené-e a jelenlegi gyógyszerfejadagomat. Az egy nagyon kellemes mellékhatás, ha a (jelentős) túlsúlyom is csökken.
    Feleségemnek még nagyobb a súlyfeleslege, ráadásul gluténérzékeny, másfél éve infarktusa volt. Hát, azt hiszem, rá is ráfér a paleo étrend, ő is így látja, csak neki sokkal nehezebben megy a megszokott ételekről való lemondás.
    Továbbra is olvaslak, várom további ötleteidet, és ha valamilyen újdonsággal szolgálhatok, én is hozom! :-)

    VálaszTörlés
  3. Most jut eszembe - egyetlen apró kritika: a lap jobb felső sarkában lévő slide-showhoz nem tennél képaláírásokat? Könnyebb lenne azonosítani a - gyönyörű - képeket a receptekkel.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Pili!

    Köszönöm a jókívánságokat és nagy örömmel tölt el hogy blogom segít egy kis információhoz jutni.
    Remélem cukorbetegséged még tovább javul, szuper hogy az éhgyomori vércukorszinted már ilyen rövid idő alatt is mennyit csökkent. Kitartást és jó főzőcskézész kívánok Neked és Családodnak!
    Kérlek írd meg időközönként hogy mennyit javult az egészségetek és hogy boldogultok a paleolit táplálkozással.

    Ui.: Köszönöm a dícséretet a képekhez. Én nem vagyok teljesen elégedett velük, általában késő este/éjszaka van időm főzni és bizony nem a legjobbak akkor a fényviszonyok és nem mindig van időm/erőm "profi" beállításokhoz.
    Igyekszem a képaláírásokat is beállítani.

    Üdv,
    Andrea

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...