2012. január 26., csütörtök

Brassói aprópecsenye - Anyukám receptje paleosítva

Hozzávalók:
0,5 kg sertéshús
0,5 kg paszternák
0,5 paprika
0,5 paradicsom
4-5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olivaolaj (+ olivaolaj a paszternák sütéséhez)
pirospaprika


A felkockázott húst az olivaolajon megpirítjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát. Egy kis levet ereszt a hús, így nem kell vízzel felönteni. Körülbelül 30 percet főzzük (kis-közepes lángon és időnként kavargassuk meg nehogy leégjen), majd hozzáadjuk a kis darabokra vágott paradicsomot és paprikát. További 10 percet főzzük, míg a hús jól megpuhul. Hozzáadjuk a pirospaprikát, jól összekeverjük és lehúzzuk a tűzről.
Egy serpenyőben (én tefl*nban készítem és így kevés olaj kell hozzá) hasáb paszternákot készítünk. Ezt hozzákeverjük a húshoz.
Nagyon finom. Teljesen olyan az íze, mint a nem-paleosnak.

Print Friendly and PDF

5 megjegyzés:

  1. Szia Andrea!
    Nagyon guszta a brassóid! A paszternákot megpárolod a sütés előtt? Csináltam már én is párszor előpárolva. Szívesen kihagynám ezt a műveletet, ha lehet.

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Nem párolom. Jó vékonyra vágom, nyersen bele a forró olajba és amikor már barnulgat kész is.

    Andrea

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Kezdő paleosok vagyunk. Több helyen olvastunk a paszternák köretként való felhasználhatóságáról, de eddig nem sikerült beszerzési forrást találnunk. Segítenél nekünk ebben? Bp és környéke megfelelő nekünk. Előre is köszi Ica&Tamás

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ica és Tamás!

      Üdvözöllek benneteket a Paleosok táborában!
      Paszternákot az Auch*n és Tesc* áruházakban is lehet kapni a zöldségeknél. Átlátszó műanyag dobozkába van csomagolva általában fél kilós kiszerelésben (2-3 db). Körülbelül 260,-Ft egy ilyen fél kilós dobozzal. Nézzétek meg rajta a feliratot hogy tényleg paszternák-e, mert nagyon hasonlít a fehérrépára és van hogy a vásárlók és az árufeltöltők össze-vissza pakolják. Nagyobb piacokon is biztos kapható. Nálunk sajnos nincs piac. Sok kitartást kívánok a kezdetekhez!
      Üdv,
      Andrea

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...