2012. május 21., hétfő

Rántott csirkemell (szezámos-tojásos panír)

Hozzávalók:
csirkemell-filé szeletek
darált szezámmag
tojás
oliva olaj


A besózott hússzeleteket a darált szezámmagba, majd tojásba forgattam. Tef*l serpenyőben, nagyon kevés olajon mindkét oldalát megsütöttem.

Print Friendly and PDF

2 megjegyzés:

  1. Szia Andrea! Csak most kezdtem el belenezni a paleo-etrendbe, es ertelmezesem szerint semmilyen gabonafelet (tehat zabot sem)szabadna enni. Te mit tudsz, gondolsz errol? Koszonom!

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    A zabról megoszlanak a vélemények. Glutén-mentes, viszont a többi paleo alapanyaghoz képest magas a kalória-tartalma és a GI-je és most olvastam hogy olyan anyagokat is tartalmaz, ami áteresztővé teszik a bélfalat. Szóval legjobb elhagyni. Én ritkán és kevest fogyasztok belőle.
    Találtam egy jó kis összefoglalót a zabról:
    http://bolthely.hu/paleoshop/GY_F_K_
    Bemásolom ide:
    "
    Akkor most fogyasszunk zabpelyhet vagy ne?

    A szigorú paleolit táplálkozás kizárja a zab fogyasztást mert a zab avenakozidokat tartalmaz amelyek áteresztővé tehetik a bélfalat.
    Ezért autoimmun betegségben szenvedőknek nem ajánlott.
    Mindenkinek egyénileg kell mérlegelnie, hogy "megengedő"-e önmagával szemben vagy a szigorú paleolit étrendet kívánja követni.
    A zab nem tartalmaz glutént viszont elég magas a kalóriatartalma. 100 gramm zabpehelyben 375 kcal és 64 g szénhidrát van.
    A főtt zabpehely alacsonyabb GI-vel rendelkezik, mint a nyers, mivel a főzés felszabadítja a vízoldékony rostokat. Ezek a rostok lehetővé teszik, hogy a glukóz csak lassan jusson a véráramba. Azonban az ízesített zabpelyhekkel és egyéb reggelinek árusított gabonapehely készítményekkel vigyázni kell, ezek gyakran tartalmaznak cukrot és egyéb adalékanyagokat amik ezt befolyásolhatják.
    Mind emellett azonban:

    - gazdag B vitaminban és E vitaminban ;
    - vas, kálium, kalcium, foszfor és magnézium is található benne;
    - növény létére nagy a fehérjetartalma;
    - regenerálja az idegeket, élénkíti, táplálja az egész idegrendszert;
    - ajánlott a fogyasztása bőr és emésztési panaszoknál;
    - ajánlott továbbá kimerültség és fokozott stressz esetén;
    - gyulladásgátló anyagokat tartalmaz, nyugtatja a gyomrot, beleket;
    - természetes lúgosító hatásával a szervezet savasodását képes megkötni, megszüntetni;
    - a rák megelőzését is elősegíti. Oldhatatlan rostjai ugyanis csökkentik egyes savak toxicitását. Emellett a benne lévő fitokemikáliák is rákmegelőző hatással bírnak;.
    - teltségérzetet okoz. Akik reggel zabpelyhet esznek, kevésbé hajlamosan ebéd előtt nassolni.

    Forrás: Internet; Szendi Gábor: Paleolit táplálkozás és korunk betegségei; "

    Remélem segített válaszom.
    Jó paleózást kívánok!
    Andrea

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...