2012. június 19., kedd

Aktív vasárnap

Nagyon aktívan telt a vasárnap: reggel úszni mentem (2 km), délután pedig átbicikliztem a budai oldalra és egy barátnőmmel elmentünk Szentendrére, utána a Lupa tóban fürödtünk, majd a Római parton ettünk egy halászlevet. Körülbelül 50 km lehetett háztól házig. Nem tudom biciklis útvonaltervezővel megnézni, mert kis hazánk nagy emberei elfelejtették összekötni egymással a bicikliutakat, így időnként árkon-bokron, susnyásban és autók között is kell menni. A biciklizést nehezítette hogy a Duna több helyen elöntötte a bicikliutat, de számunkra nem volt akadály. :)

Print Friendly and PDF

4 megjegyzés:

  1. Kedves Andrea!
    Most értem a végére a blogodnak,nagyon örülök,hogy rátaláltam!!!Még csak nemrégen kezdtem a paleót,és sokszor ötlet híján alig ettem!De most a te receptjeiddel már nyugodt vagyok,nem kell éheznem!Nagyon köszönöm!!!:)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Marcsi!

    Örülök hogy rám találtál! Épp ez volt a célja a blogom létrejöttének, hogy ötleteket adjon, ötleteket, tapasztalatokat cseréljünk mi paleosok. Már elegem volt az állandó kérdezgetésből a nem-paleosok részéről "És Te szegény, akkor mi eszel?". Így már gond nélkül mondhatom, hogy "Nézd meg a blogomon.". Írd meg légy szíves, Te miért kezdtél bele a paleolit táplálkozásba és hogy boldolulsz vele.
    Üdv,

    Andrea

    VálaszTörlés
  3. Szia Andrea!
    Pajzsmirigy alulműködésem van,kb. 1 hónapja derüt ki.Nagyon valószínű,hogy a terhesség,ill. a szülés váltotta ki.A kisebbik lányom 9 hónapos.És azért vágtam bele,mert azt hallottam,hogy jó lehet rá.Sokszor gondot okoz az ennivalók beszerzése!Hétvégén boldog voltam,mert találtam egy kenőmájast amiben nincs cukor!Sajnos mindenbe beleteszik!Te honnan szerzed be az ilyen dolgokat?Tudsz mondani 1-2 terméket amit ehetünk?Én még nem találtam...Szalonnáért elmegyek a henteshez a napokban,de nem igen bízom abban,hogy a kolbászba nem tesznek bele minden trutyit...Ez a legnagyobb gondom,meg az is,hogy sajna még nagyon drága a gyümölcs,de már nem sokáig!:))
    Te miért kezdted el konkrétan?Azt tudom,hogy a fogyás is célod,de azon kívül?És honnan jött az ötlet,hogy pont a paleó?
    Ja,és örömmel olvastam a pozitív változásokat amiket a paleónak köszönhetsz,alig várom már,hogy én is megtapasztaljam!
    Szia!Szép napot!Marcsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Marcsi!

      Remélem a paleolit táplálkozás Neked is sok pozitív változást hoz az életedbe.
      Örülnék ha beszámolnál majd róluk.
      Igen, sajnos a boltokban kapható élelmiszerek nagy része nem nekünk, paleosoknak való: tele vannak adalékanyagokkal, cukorral, szójával.Igyekszem mindent magam készíteni(pl májkrém), de még ugye így is ki tudja hogy a húsok, gyümölcsök, zöldségek honnan származnak, milyen vegyi anyagot tartalmaznak... A kolbász nekem amúgy is kényes téme: nem bírom a porcot és mócsingot, így kb évente egyszer-kétszer eszem. Én legtöbbszöt gyümölcsöt, salátát, saját készítésű főtt ételt, sült húsokat eszem. Ez persze azzal jár hogy előre megtervezem a menüt, és mindenhová ételtartó dobozokkal közlekedem (munkahely, vendégség, sport-események).
      Igen, a fogyás miatt vágtam bele a paleolit táplálkozásba. Szerencsére már sok kiló lement, de még mindig sok hátravan. Azért választottam a paleot mert sok-sok más diétát kipróbáltam és nálam egyik sem működött. Ez különösen kínos volt nekem, mert 10 évig sportedzőként dolgoztam és az aktív sport befejezése és ülőmunka hatására borzalmasan néztem már ki és rosszul éreztem magam a bőrömben. Végre "ember-szabású" vagyok és a paleo mellékhatásaként tünetmentes a pikkelysömöröm is. Előtte ez nagyon megkeserítette az életemet.
      Rosszat nem tudok mondani a paleoról. Tervezést igényel, jó ha van lelkesítő támogatás a családtól, barátoktól vagy paleo-társaktól. :)
      Jó paleozást!

      Üdv,
      Andrea

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...