2012. július 24., kedd

Sárgabarack lekvár

Épp blogom felett búslakodtam, hogy most aztán mit post-oljak hiszen nem főztem semmit. Majd bevillant: a csudát nem! Tegnap este sárgabarack lekvárt készítettem. Ugyanúgy készítettem mint tavaly. Akkor nagyon jól sikerültek, többfajta gyümölcsből is készítettem, mindegyik finom volt és egyik sem romlott meg. Nem paleo ismerőseim alig akarták elhinni hogy ez cukor nélküli. Részletes leírás: http://paleoandrea.blogspot.hu/2011/07/lekvar.html
Röviden: Sárgabari megmos, kimagoz, lábasba dob, addig főzzük míg lekvár állagú lesz (kb 1,5 - 2 óra), üvegekbe töltjük, szalicil rá + celofán+ tető. Kész. Tök egyszerű. Persze lehet tökéletesíteni és bonyolítani: meghámozni, feldarabolni főzés előtt, dunsztba tenni főzés után, stb, stb. Nekem erre nincs időm és kedvem. Arra viszont ügyeljünk hogy a lábas, kanál, üvegek és tetők teljesen tiszták legyenek. Most láttam Willson paleo tök lekvárját. Finomnak tűnik. Van otthon tököm... Ez lesz a ma esti project-em.

Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...