2012. augusztus 13., hétfő

Ketchup

Több kiló paradicsomot kaptam ismerősök kiskertjéből. Nagyon örültem.
Hozzávalók:
2 kg paradicsom
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

bors
fél citrom leve

A paradicsomokat megmostam és pár percre forróvízbe tettem. Lehúztam a héjukat, feldaraboltam, egy lábasba raktam. Hozzáadtam a felszeletelt hagymát, a fokhagymát, sóztam, borsoztam. Körülbelül fél órát főztem. Botmixerrel pépesítettem, hozzáadtam a citrom levét és még körülbelül 10 percet főztem. Kifőzött befőttesüvegekbe raktam. Szalicílt szórtam a tetejére, befőzőcelofán és kész.

Print Friendly and PDF

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet és gusztusos! Én is fogok eltenni, de - mivel paradicsomos ételekbe mi mindig eleve teszünk -, biztos, hogy bazsalikomot és zellerzöldet is főzök bele. Az is lehet, hogy egy pici xilitet is, ez még nem biztos. Az is lehet, hogy gőzben párolt cukkini is kerül bele, mostanában mindent azzal sűrítek.

    VálaszTörlés
  2. Igen. Rengeteg-féleképpen lehet ízesíteni.
    Barbeque szószt is szeretnék készíteni. Abba a fentieken kívül almát, fahéjat, zellert,cukrot (majd valamilyen paleot) szoktak tenni. Kíváncsi vagyok mi lesz a végeredmény. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...