2012. szeptember 26., szerda

Vacsora a kádban

Nem kritizálok és nem bírálok senkit. Mindenkinek szíve joga hogyan éli az életét. Csak mint érdekesség írom le: Ismerősöknél voltam látogatóban, sokáig maradtam így tanúja voltam az esti fürdetésnek. Nagy döbbenetemre a baba-kádba való fürdetés közben Anyuka sajtos rudat (persze hogy búzalisztes-margarinos, de most nem ez a lényeg) adogatott a gyerekeknek. Ez volt a vacsorázás.
Akkor azt hittem ez egyedi eset, de pár napja hallottam egy Apukától hogy azokon az estéken amikor nem zuhanyzik a gyerek hanem kádban fürdik, akkor a kádba kapja a vacsorát.
Ez csak nekem furcsa? Hol vannak a szép régi "szépen megterítünk és közösen vacsorázunk" esték? Vajon vannak még családok ahol együtt ülnek le és együtt, asztalnál étkeznek?

Print Friendly and PDF

6 megjegyzés:

  1. Kedves Andrea!

    Engem is megdöbbentett, amit írtál. Nem is gondoltam volna, hogy vannak szülők, akik így csinálják!

    Megnyugtatlak, hogy mi együtt vacsorázunk a gyerekekkel. 4-en ülünk asztalhoz, a legkisebb (15 hónapos) még etetőszékben.
    Férjem és a nagylányom (3 éves) "rendes", hagyományos ételeket esznek, én a kicsivel paleósat. De dolgozok az arány javításán:)))

    Judit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Judit!

      Örömmel olvasom, hogy Ti asztalnál, együtt vacsoráztok.
      Drukkolok hogy sikerüljön a paleosok arányát növelned. :)

      Andrea

      Törlés
  2. Nálunk már nagyok a gyerekek (13 és 18 éves), de amikor csak tehetjük, együtt vacsorázunk, megterített asztal mellett, nyugodtan, beszélgetve (tévé, zene nélkül, hiszen ilyenkor az együttlét a fontos). Sajnos, sokszor erre nincs lehetőség, én egy héten kétszer is este 9-re érek haza, a lányomat már csak pizsamában látom, hétvégén meg a fiam hiányzik az asztal mellől, mert a barátaival van, annál fontosabb az a néhány este, amikor együtt tudunk lenni.
    Ezt a kádban etetést egyébként is eléggé elmebajos dolognak tartom, a fürdésnek a kád, az étkezésnek az asztal a helye, ezt kisgyerekként kell megtanulni. Én sem török pálcát az említett szülők fölött, de nagy hibának tartom, amit csinálnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Pili!

      Ezek szerint nem csak én tartom furcsának ezt a dolgot. Ez csak egy példa a sok közül amiket itt-ott látok. Ijesztő belelátni egy-egy család életébe hogy mik folynak ott. De megnyugtat hogy vannak olyan családok -mint agogy írtad Ti is - akiknek érték az együtt töltött idő, a szokások, együtt étkezések, közös beszélgetések, stb.

      Andi

      Törlés
  3. Hát ez nekem is megdöbbentő. Bár nincsen gyerekem, lehet, hogy soha nem is lesz, fiatal is vagyok, de ezt biztosan nem követném példaként, mert egészen kiábrándító a dolog. Döbbenetes.
    Imádok megteríteni és asztalnál vacsorázni, még a kanapén sem esik jól az étel. :)

    Amúgy ezeknek a családoknak lesz még problémája azt gondolom ahogy nőnek a gyerekek...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves PettyCicuk!

      Köszönöm a megjegyzést, megnyugtat hogy nemcsak én gondolom furcsának ezt a "kádban evést".
      Nekem sincs gyerekem, de ezt meg is kapom minden alkalommal a kedves Anyukáktól amikor udvariasan egy-egy jótanácsot, ötletet próbálnék adni."Nem tudhatod, nincs gyereked." Valóban nincs. Én "csak" többek között gyermekpszichológiát, pedagógiát, csecsemőápolást, gyermeklélektant tanultam, bébihotelben dolgoztam és évekig babysitterkedtem. Ezeket a tanfolyamokat és gyakorlati dolgokat egyébként nem ártana a leendő Anyukáknak is elvégezni. Na jó, nem dühöngök. Szerencsére azt is megtanították nekünk hogy ne itélkezzünk, minden szülő maga dönt arről, az ő felelősége hogyan gondozza/nem gondozza és neveli / nem neveli a gyerekét.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...