2012. október 11., csütörtök

Banános-gesztenyelisztes palacsinta

Több helyen olvastam már hogy a gesztenyelisztből készült paleo palacsinták a legjobbak. Én is megpróbálkoztam vele.

Hozzávalók (5 db tenyérnyi palacsintához):
3 púpos evőkanál gesztenyeliszt
2 érett banán
2 tojás
1 evőkanál xillit
1 evőkanál kókuszzsír (plusz a sütéshez még 1 evőkanál)
0,5 dl víz
2 késhegynyi szódabikarbóna

A banánokat villával összetörtem, hozzáadtam mindent és csomómentesre kevertem. Palacsintasütőben körülbelül fél merőkanálnyi tésztát öntöttem, kevés kókuszzsíron mindkét oldalát megsütöttem. Ebből a mennyiségből 5 db lett. A fordításnál legyünk óvatosak, mert nyiklik-nyaklik. Finom, pufi amerikai palacsinta-jellegű palacsintákat kapunk amit nem lehet feltekerni. Laktató, én két darabtól kidőltem.

Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...