2012. november 30., péntek

Betyárleves

Csipetfalat Bakonyi betyárlevesét készítettem el. Persze emlékezetből (nem írtam le és otthon nincs netem) aminek az lett a vége hogy kb a fele hozzávaló kimaradt. Hoppá... Így születnek az új ételek. :) Valószínűleg ennek már nem sok köze van a Bakonyi betyárleveshez, de így is nagyon finom és tartalmas leves lett.
Legközelebb leírom magamnak és megcsinálom az eredetit: http://csipetfalat.blogspot.hu/2012/11/bakonyi-betyarleves.html

Ahogy én készítettem:
50 dkg sertés dagadó
10 dkg füstölt kolbász
3 evőkanál olivaolaj
2 liter víz
6-7 db csiperkegomba
1/3 kínai kel
2 db sárgarépa
őrölt köménymag
csípőspaprika-krém

A felkockázott húst olivaolajon megpirítottam, hozzáadtam a felkarikázott sárgarépákat, fűszereztem és felöntöttem 1 liter vízzel. Fél órát főztem. Hozzáadtam a csíkokra vágott kínai kelt, a megpucolt, felszeletelt gombákat, a felkarikázott kolbászt. Felöntöttem még egy liter vízzel és még 15 percet főztem. Tálalákor csípős paprikakrémet tettem bele.

Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...