Legközelebb leírom magamnak és megcsinálom az eredetit: http://csipetfalat.blogspot.hu/2012/11/bakonyi-betyarleves.html
Ahogy én készítettem:
50 dkg sertés dagadó
10 dkg füstölt kolbász
3 evőkanál olivaolaj
2 liter víz
6-7 db csiperkegomba
1/3 kínai kel
2 db sárgarépa
só
őrölt köménymag
csípőspaprika-krém
A felkockázott húst olivaolajon megpirítottam, hozzáadtam a felkarikázott sárgarépákat, fűszereztem és felöntöttem 1 liter vízzel. Fél órát főztem. Hozzáadtam a csíkokra vágott kínai kelt, a megpucolt, felszeletelt gombákat, a felkarikázott kolbászt. Felöntöttem még egy liter vízzel és még 15 percet főztem. Tálalákor csípős paprikakrémet tettem bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése