2013. április 18., csütörtök

Krémdezodor házilag

Rákattantam a bio, öko, természetes dolgokra. Ha már belülről, az élelmiszerekkel csupa jót juttatok a szervezetembe, akkor miért mérgezném kívülről? Sajnos a pénztárca határt szab a dolgoknak, de a szegény ember találékony és kreatív. Sok bonyolult és nehezen beszerezhető alapanyagokból álló recept kering a neten, én a legegyszerűbbet választottam. Itt találtam: http://erintesem.hu/kremdeo-hazilag/

Röviden:
Hozzávalók:
kb 0,5 dl kókuszzsír (vajat ír a reci, de ez volt otthon)
1 teáskanál hidegen sajtolt olaj (sárgabarackmag olajam volt otthon)
szódabikarbóna - annyi amennyit az olaj felvesz, lassan öntögesd és kevergesd, kb 2 evőkanálnyi
8 csepp illóolaj (mandarinos volt otthon)

Összekutyultam, tégelybe tettem, hűtőben megszilárdul és ott is tárolom.
Vattapamaccsal viszem fel a hónaljra. Jó sokáig elég lesz. A "profik" kiürült deo stiftes tartóba teszik, így könnyebben használható.

2 napot teszteltem, az időjárás és a napi programjaim a tesztnek kedveztek: napsütés, napon felforrósodott autó, közlekedési dugó, lótás-futás, határidős sűrgős munka okozta stressz, raktár-pakolás, cipekesés, elromlott zár, csöpögő radiátor és egyéb stressz-faktorok amelyek megizzasztják az embert.
Eredmény: illatos vagyok, mint a rózsaszál. :)

Print Friendly and PDF

5 megjegyzés:

  1. szia,
    es a tesztben mit tapasztaltal arrol, hogy befogja-e, zsirozza e a ruhadat a dezodor? kosz a valaszt, viki

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Az egyik testhez simuló világoszöld felsőmet összezsírozta!
      Viszont nyáron- mivel reggel indulok és késő este érek haza és persze fittnek és üdének szeretnék kinézni- igyekszem "ügyeskedni": olyan darabokat viselek, amelyek nem érnek a hónaljhoz (denevérujjú) vagy pedig puha, lenge anyagból vannak (nem tudom az anyag nevét). Ezeken nem látszik meg az esetleges zsír-folt és az izzadtság sem.
      A mennyiséggel lehet még játszani, esetleg felkenés után egy perccel papír zsebkendővel leitatni belőle.
      Nekem egyenlőre szimpatikus. Az az egy zöld felső veszteség belefér ahhoz képest hogy egy bio kozmetikumokat árusító üzletben jól bevásároltam golyós deókból és MINDEGYIK kedvenc felsőm hónalját fehérre befogta és páncél keménységűre merevítette. Ki kellett dobni őket - a deókat és a felsőket is. A szívem szakadt meg...


      Törlés
  2. koszonom a valaszodat. eppen el is gondolkoztam a kerdes ertelmen, hiszen a pasi ingjei is mind foltosak, az en szukebb poloim is, akarmit is hasznalok. bekevertem, kipróbálom. a draga boltiak akkor hatasosak, ha alluminium a hatoanyag, az olcsok meg az elso egy oraban ernek valamit.
    hajlok arra is, hogy semmit se kene hasznalni, utalatos az izzadsagszag az aktualis dezodorral keveredve, lehet egy torloruha kene a kistaskaba.
    na, itt a nyar, lehet kiserletezni!

    ( egy ideje olvasom a blogod, ket honapja kerestem, mi is ez a paleo pontosan, azota nagyszeruen dietazom, csinosodeom es jonekem, udvozollek, viki

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Viki!

      Csak így tovább! Jó hogy már 2 hónap paleo után is pozitív tapasztalataid vannak.Kezdj te is blogot írni! Jó móka és pontosan visszakövetheted a testi-egészségi-lelki dolgokat. A receptekből meg nem lehet elég. Mindig jó ha valami újjal rukkol elő valaki.

      üdv,

      Andi

      Törlés
    2. Szia Viki! Próbáld ki a szódabikarbónát! Moskodás, szárazra törlés, tenyeredbe szórsz egy teáskanálnyi port, óvatosan a hónaljadra kened, a felesleg lehullik, nembaj. Nem hagy foltot, egész nap hatásos. Ha külön, zárható pl.kiürült krémes tégelyben tárolod, cseppents hozzá illóolajat.
      Üdv, Mesi

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...