2013. május 9., csütörtök

Köd előttem, köd utánam

Futni voltam. Kellemesen indult: meleg, naplemente, Duna-part.
Már visszafelé tartottam, amikor egyszer csak mindent belepett a köd. Bármerre néztem, sűrű köd hömpölygött a parton és az utcákon. Köd? Májusban? Kellemes, meleg estén?
És furcsa szagot is éreztem. Talán égetnek valamit? Nem, ez nem füstszag. Folytattam utamat. Egyre sűrűbb köd, nem lehetett látni és nem szállt fel, hömpölygött mindenhol a fehér massza. Büdös mindenhol. És egyszer csak megláttam! Összeállt a kép! Egy autóból jött az egész. Valaki egy autóból direkt (gondolom, mert neki jó móka) rótta az utcákat és eregette ezt a működ-szerű izét a kipufogójából, ami aztán ott ragadt, nem oszlott fel.  Nem, nem kipufogógáz volt, ez nem volt gázolaj- vagy benzin-szagú, ennek 100%-ig működ szaga volt (amit diszkókban szoktak eregetni:sűrű, átláthatatlan és büdös).
Nagyon feldühített.Lehetett volna egy szép, kellemes, sportolással eltöltött estém, ehelyett egy büdös gázt (és ki tudja milyen anyagokat) belélegzős, torokkaparós élményt szerzett nekem a "kedves" polgártársunk.
Nem vagyok egy túlbuzgó típus, de ANNYIRA feldühített ez az egész és éppen akkor kanyarodott ki egy rendőrautó a házunk mellől mikor odaértem, hogy tájékoztattam őket és azt ígérték utánanéznek. Becsületükre legyen mondva a Duna-part vették az irányt...

Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...