Hozzávalók (18 cm-es pizza):
Alaphoz:
1 db kis karfiol
2 tojás
2 evőkanál zsír
2 evőkanál útifű maghéj
só
Karfiolrizst készítünk:
A megmosott karfiolt robotgépben összeaprítjuk (rizs-szem nagyságúra), serpenyőben zsíron megpirítjuk, sózzuk. Miután kihűlt hozzákeverjük az útifű maghéjat és a tojást. Szilikon tortaformába öntjük a masszát, egyenletesen szétterítjük. Sütőben 15 percig sütjük (200 C fok).
A félig-sült tésztát ráborítjuk egy sütőpapírral kibélelt tepsire, megkenjük pizza-szósszal (paradicsom-püré, oregánó, bazsalikom, só), rátesszük a feltétet (én most újhagymát, házi vastagkolbászt és házi sonkát használtam). Kb.15 percig sütjük.
Nagyon finom. Nincs karfiol-íze!!! Az útifű maghéj annyira összetartja a "tésztát", hogy könnyen szeletelhető és akár a szeletet kézben-tartva, harapva is fogyasztató. Egy újabb paleo-varázslat. Magic.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése