2013. május 19., vasárnap

Pizza karfiolból

Nem saját recept. Tagja vagyok a F. közösségi oldalon a Liszt- cukormentes és paleo ételek csoportnak, és ott olvastam. Gondoltam belinkelem ide, de ezt a változatot most nem találom. Egyre több oldalon megtalálható hasonló karfiolos alapú pizza. Én sajt nélkül készítettem.

Hozzávalók (18 cm-es pizza):
Alaphoz:
1 db kis karfiol
2 tojás
2 evőkanál zsír
2 evőkanál útifű maghéj


Karfiolrizst készítünk:
A megmosott karfiolt robotgépben összeaprítjuk (rizs-szem nagyságúra), serpenyőben zsíron megpirítjuk, sózzuk. Miután kihűlt hozzákeverjük az útifű maghéjat és a tojást. Szilikon tortaformába öntjük a masszát, egyenletesen szétterítjük. Sütőben 15 percig sütjük (200 C fok).

A félig-sült tésztát ráborítjuk egy sütőpapírral kibélelt tepsire, megkenjük pizza-szósszal (paradicsom-püré, oregánó, bazsalikom, só), rátesszük a feltétet (én most újhagymát, házi vastagkolbászt és házi sonkát használtam). Kb.15 percig sütjük.

Nagyon finom. Nincs karfiol-íze!!! Az útifű maghéj annyira összetartja a "tésztát", hogy könnyen szeletelhető és akár a szeletet kézben-tartva, harapva is fogyasztató. Egy újabb paleo-varázslat. Magic.




Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...