2013. június 29., szombat

Csirkés Paella

Egy magazinban olvastam a receptet. Nem emlékszem melyikben, többet is vettem hogy utazáskor elfoglaljam magam, de élvezeti értékük a nullával volt egyenlő és valahogy nem is ragadt meg hogy melyikben volt a recept. Ott persze rizzsel készült és jó sok húslevessel öntözték.
Ahogy én készítettem:

Hozzávalók (kb. 3 adag):
1 csirkemell
1 közepes karfiol
2 fej vöröshagyma
1 paprika
3 gerezdfokhagyma
olivaolaj

sáfrány (0,12 g-os csomag volt)
csipetnyi pirospaprika

Karfiolrizst készítünk (robotgépben felaprít, olivaolajon megpirít, sóz).
Egy serpenyőben megpirítjuk a kockára vágott csirkemellet. Hozzáadjuk a megpucolt, felkarikázott hagymát, feldarabolt fokhagymát, kis darabokra vágott paprikát. Sózzuk. Mikor megfőtt és elfőtte a levét  hozzáadjuk a sáfrányt és pirospaprikát és összekeverjük a rizzsel.



Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...