2013. szeptember 18., szerda

Tepsis hús

Már el is feledkeztem erről az ételről. Gyerekkoromban gyakran készítettük ezt otthon. A minap paleo-tejföl alapú pizzát ettem aminek a feltétén hagyma-karikák is voltak és ahogy beleharaptam eszembe jutott ez a tejfölös-pirospaprikás-hagymás finomság. A krumplit kicseréltem zellergumóra, a tejfölt kókuszkrémre és voilá.. íme egy újabb paleo étel.

Hozzávalók (kb 2 adag):
4 db kis zellergumó + víz a megfőzéséhez
4 kis szelet sertéshús (pl. tarja)
2 fej vöröshagyma
1 dl cocomas kókuszkrém
0,5 dl víz
2 evőkanál olivaolaj
1 evőkanál pirospaprika


A megpucolt megmosott zellergumókat enyhén sós vízben félpuhára főztem.
A besózott hús-szeletek mindkét oldalát olivaolajon elősütöttem (kb.6-7 perc oldalanként).
Elkészítettem a "tejfölös" szószt: összekevertem a kókuszkrémet kb 0,5 dl vízzel, a pirospaprikával és megsóztam (ilyenkor még édes, de semmi pánik: sütés után tejföl-szerű savanykás íze lesz).
Nincsen kis tepsim, ezért szilikon kenyérsütő formába rétegeztem a hozzávalókat:
1 réteg felkarikázott zellergumó
1 réteg hús
1 réteg vékonyra karikázott hagyma
leöntjük a tejfölös-paprikás szósz felével és ugyanígy folytatjuk:
1 réteg felkarikázott zellergumó
1 réteg hús
1 réteg vékonyra karikázott hagyma
Az egészet leöntjük szósszal és mehet a sütőbe. Körülbelül 45 percet sütöttem közepes lángon, akkor jó amikor a tetején a hagyma és a tejfölös szósz megpirult.








Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...