2013. október 29., kedd

Sampon-szappan

Régóta keresek természetes alternatívát a hagyományos sampon és balzsam kiváltására. Próbáltam már a mosódióból készített sampont, nyers tojás sampont, de azok nem váltak be. Most azonban úgy érzem megtaláltam az igazit: a sampon-szappant.
Persze a környékünkön lévő bioboltokban nem lehet kapni, még csak nem is hallottak róla, így interneten rendeltem meg. Több fajtát is vásároltam. Eddig csak a Holttengeri iszaposat próbáltam és annak ellenére hogy az első benyomás ijesztő volt (sötétszürke sár-szagú izé) nagyon pozitívak az első tapasztalataim: a hajam könnyű, puha és még dúsabb lett. Balzsam nélkül is kifésülhető ami nagy csoda, évek óta literes kiszerelésben veszem a balzsamot, anélkül gubancosak, kezelhetetlenek voltak tincseim.
A sampon-szappant egyszerű a vizes hajra felvinni, habzik. Almaecetes vízzel öblítem le amibe pár csepp illóolajat rakok. Száradás után nyoma sincs az iszap - és almaecet-szagnak, ami miatt aggódtam az elején. Remélem hosszú távon beválik ez a módszer. Azt mondjuk nem tudom elképzelni hogy nyaraláskor állok a kemping zuhanyzójában almaecettel, illóolajjal és egy kancsóval... Ki kell találnom valamit az ilyen esetekre... Bár most olvastam hogy van aki hónapokig nem mos hajat... A haj öntisztuló. Ezt egyelőre nem ígérem, hogy kipróbálom...



Print Friendly and PDF

7 megjegyzés:

  1. Kedves Andrea!
    nincs miért aggodni, mert nyárig simán méregtelenedik a fejbőröd, és utána azt fogod észre venni, hogy egyáltalán nincs szükséged öblitésre... nálunk a párom nem szerette rajtunk az almaecet ,,illatát", ezért mi csalánteával öblitettünk, ha van kedved próbáld ki azt is:)
    Viki

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Viki!
      Ez nagyon jó hír!!! Hihetetlen hogy a szervezet mi mindenre képes ha nem mérgezzük kemikáliákkal. Nagyon várom azt az időszakot amikor nem kell majd leöblíteni.

      Köszönöm a jótanácsokat.

      Üdv,

      Andrea

      Törlés
  2. Találtam szappan boltot!!!! A Duna Plázában bolyongtam és egyszer csak finom illatokat éreztem: natúr, természetes szappanok boltja. SZUPER!!! A vékony pénztárcájúak is találhatnak szuper dolgokat: vannak akciós szappanok (fél ár!), lehet kapni hármasával (3 különböző típus) egybecsomagolt olcsó szappanvégeket és hűségkártyát adnak amivel minden ötödik vásárlás végösszegéből lejön 25%. Hát nem csodás?! Nem bírtam ki és vettem egy fahéjas-mákos és egy teafaolajas szappant.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Igen, a Duna Plázában is lehet kapni: 2. emelet,a Háda használtruha üzlet mellett. 3 fajta sampon-szappanuk van, mindet próbáltam, szuperek.

      Üdv,

      Andi

      Törlés
  4. Kedves Andi! Szeretném megkérdezni, hogy ezt a sampon-szappant a Duna Plaza-ban is lehet kapni? Ha nem, akkor megírnád, Te honnan szerezted? Nagyon köszönöm előre is, bornetti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Igen, a Duna Plázában is lehet kapni: 2. emelet,a Háda használtruha üzlet mellett. 3 fajta sampon-szappanuk van, mindet próbáltam, szuperek.

      Üdv,

      Andi

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...