2013. december 29., vasárnap

Almás-mákos nyers torta

Nagyon finom és könnyű elkészíteni. Lenyűgöznek a nyers ételek.
Eredeti recept: http://nyerskonyha.blogspot.hu/2012/10/almas-makos-nyers-torta-raw-apple-and.html
Ismertek, leegyszerűsítettem (kevesebb és egyszerűbb hozzávalók). Röviden:

1. Alaphoz (17 cm-es csatos tortaforma):
80 g darált kókuszreszelék
70 g darál tmák
70 g darált lenmag
10 dkg beáztatott mazsola
1 evőkanál kókuszvirág cukor (vagy bármilyen paleo cukor)
3 evőkanál víz

Mindent összeturmixoltam robotgépben. Ragadós masszát kapunk amit beletömködünk a csatos tortaforma aljába.

2. Középső réteg:
5 alma reszelve
1 ek citromlé
1 tk fahéj
1 ek útifú maghéj

Összekever, tortaformába tömköd.

3. Teteje: Fahéjas krém (extra finom)
10 dkg áztatott mazsola
1 puha, érett mangó hámozva, magozva (nem volt banánom)
1 ek kókuszzsír
1 ek útifű maghéj
1 teáskanál fahéj

Jól összeturmixoljuk, a torta tetejére kenjük
Néhány órára hűtőbe tesszük, utána könnyen kiszedhető a csatos tortaformából, könnyen szeletelhető.




A fahéjas krém a tetején szenzációsan finom!


Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...