2014. május 10., szombat

Meggyes citrom puding karfiolból

Igen... Karfiolból... Vicces. :)
Itt találtam a receptet: http://barefootbysea.blogspot.hu/2013/03/lemon-puddingwith-cauliflower.html. Kicseréltem a mandulatejet kókusztejre, kihagytam a vaniliát és édesítés gyanánt almát és meggyet turmixoltam bele.

Hozzávalók (kb 2-3 adag)
1 kisebb karfiol
2 dl édesítetlen kókusztej
2 citrom
1 kis alma
10 dkg magozott meggy (mirelit)

A megmosott, rózsáira szedett karfiolt 1 citrom reszelt héjával a kókusztejben megpároltam. Miután kihűlt botmixerrel pépesítettem és hozzáadtam 2 citrom levét. Egy éjszakára hűtőbe raktam. Másnap hozzáturmixoltam az almát és a meggyet. Finom, frissítő. Nem érezni a karfiol ízét.




Print Friendly and PDF

3 megjegyzés:

  1. Én nem merek keresztes virágúakat enni, amilyen a karfiol is, mert állítólag nem jó a pajzsmirigynek. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Főzve fogyaszthatóak a keresztesvirágúak pajzsmirigy alulműködők számára is. De azért biztos ami biztos, jobb ritkán és mértékkel fogyasztani őket.
      Üdv,
      Andi

      Törlés
  2. Jaj, tényleg, erről tudtam én is, csak kiment a fejemből. :) Mondjuk amúgy is csak a káposztát szeretem közülük.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...