2014. június 26., csütörtök

Sült hús leves

Adela Borsporus levese, egy régi erdélyi étel adta az ihletet:
http://aledakonyhaja.blogspot.hu/2013/10/borsporus-leves.html.
Ahogy én készítettem:

Hozzávalók (kb 2 adag):
15 dkg sült hús
8 dl víz
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál pecsenyezsír
Fél citrom leve

majoranna

A zsíron megpirítottam az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Felöntöttem vízzel. Hozzáadtam a sült húst és fűszereztem (só, majoranna). Összeforraltam. Citromlével savanyítottam. Finom, különleges és pillanatok alatt kész.



Print Friendly and PDF

2 megjegyzés:

  1. Kipróbálva, még a levesellenes fiam is megette!
    Köszi: Vera :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...