2015. március 23., hétfő

Fokhagymás csicsóka
















Még sohasem ettem csicsókát. A helyi zöldségesnél megláttam (gyömbérre hasonlító ágas-bogas gyökér) és nagyon megörültem. Az eladó hölgyet kérdeztem meg hogy hogyan szokás elkészíteni. Annyit mondott hogy vízben kell megfőzni és úgy könnyű meghámozni. Fokhagymás sült csicsókát készítettem.

Hozzávalók (1 adag):
5 db csicsóka
víz a főzéshez
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olivaolaj


A csicsókákat megmostam, enyhén sós vízben megfőztem. Meghámoztam, feldaraboltam. Olivaolajon, a felaprított fokhagymával megpirítottam. Sóztam. Nagyon különleges, egyedi íze van. Nekem nagyon ízlett. Muszáj kipróbálni!

Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...