2016. február 8., hétfő

Rossz hír: betegség

Sajnos újra olyan rosszulléteim  vannak, mint 2 évvel ezelőtt (http://paleoandrea.blogspot.hu/2014/02/korhaz.html): szapora szívverés, nagyfokú gyengeség, remegés, alig értem meg ha beszélnek hozzám, alig tudok beszélni, nem tudom összerakni a gondolataimat és persze továbbra is zsibbadnak a végtagjaim  plusz rossz a szemem, homályosan látok.. Egyenlőre csak heti 2-3-szor néhány órára törnek rám a rosszullétek, de van egy aggasztó, állandó tünet: a memóriám nulla.
Találtam egy új orvost, aki ki volt akadva, hogy nincs pontos diagnózisom (minden orvosi papíromon a "valószínűsíthető" meg a "gyanúja vetődött fel" szöveg található), tulajdonképpen senki nem kezel és nem is kezelt semmivel... Eddig az derült ki hogy Hashimotó Thyreoditisem van és hogy nincs energia a sejtjeimben: Mitokondriális Encephalomyopathia gyanúja vetődött fel. Gyógymód nincs. Vitaminokat kell szedni.
2 háziorvos, 3 optikus, 5 szemész, 6 szemüveg, 2 neurológus, 4 endokrinológus, Ritka Betegségek Intézete, kardiológia, tüdőgyógyász (16 orvos!) az utóbbi 2 év termése. Nem unatkoztam. A vizsgálatok nagy részét saját pénzen, magánlaborban végeztettem, mert háziorvos nem írhatja fel a vizsgálatokat, életfontosságú vitaminjaimat az OEP nem támogatja.
Flusztráló, hogy azért dolgozom napi 12 órát (betegen + félvakon) hogy kifizessem az albérletemet és a laborvizsgálatokat, vitaminokat.
Ha néha-néha van egy vizsgálat ami TB keretein belül történik, akkor az csigalassúsággal készül el: például egy december 16-i kortizol vérvételemnek (a kortizolt nem is vérből kell nézni, nem ad mérvadó eredményt...) még most február 08-án (7 hét!) sincs meg az eredménye...
Magánlaborban megnézettem a kortizolt 24 órás gyűjtött vizeletből (milyen érdekes: másnapra meglett az eredmény) és magas lett. A mellékvesére terelődött a gyanú. Az új dokim ezzel kapcsolatos vizsgálatokat fog végezni. Ha lassan is, de halad az ügy...

Print Friendly and PDF

6 megjegyzés:

 1. Sajnalom, hogy ennyi nehezseged van, de egyszer mar tenyleg felfele kell, hogy induljon az ut! :) Ugyis csodalatos, ahogy tartod magad es nem adod fel! Csak igy tovabb es sok mosolyt es oromot es EGESZSEGET kivanok!!

  VálaszTörlés
 2. Szia!

  A magas kortizolszint miatt javaslom a kávé elhagyását, vagy cikóriára cserélését. Illetve az alábbi honlap tanulmányozását: http://www.zoldhaz.info/okos-etrend. A facebookon is megtalálható Okos étrend - www.zoldhaz.info néven és készségesen válaszol a felmerülő kérdésekre az oldal szerkesztője: Eszter L. Hegedus. A legjobbakat és kitartást kívánok!

  Üdv.:

  Rita

  VálaszTörlés
 3. Andi! A cukor, IR rendben van? Amit írsz nagyon "cukorkómás" tünetekhez hasonlit.

  VálaszTörlés
 4. Szia! Most találtam a blogodra, pajzsmirigy problémával kezdtek kezelni engem is, és most aztán gyűjtöm a tapasztalatokat, recepteket. Neked kitartást! :)

  VálaszTörlés
 5. Remélem sikerül a végére járni a problémáknak az új orvos segítségével,és hamarosan jobban leszel! Vera

  VálaszTörlés
 6. Köszönöm mindenkinek aki gondol rám és drukkol. Hamarosan hírt adok hogy hogy áll az ügyem. Jobban vagyok, de szerintem már mondanom sem kell Nektek: ez nem az orvosoknak köszönhető (az új doki egy rosszindulatú arogáns köcsög lett ahogy nem a magánrendelőjébe hanem TB-s rendelésére mentem - ahova ő hívott mellesleg...), hanem az én utánajárásomnak és kezelési tervemnek...De nem is idegeskedem már ilyeneken hanem örülők hogy újra életképes vagyok.
  Andi

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...