2011. május 11., szerda

Rakott kel

Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta
70 dkg sertéscomb
1 fej hagyma
4-5 csík bacon
10-15dkg trapista sajt
2 evőkanál olivaolaj
pirospaprika


A kelkáposztát leveleire szedve kevés vízben megfőzöm/párolom.
A sertéshúst kockára vagy szeletekte vágom és pörköltet készítek belőle:  (Utálom a darált húst, különösen a belőle készült pörkölt-szerűséget.) A hagymát kis kockára vágom, olivaolajon kicsit megfonnyasztom, hozzáadom a pirospaprikát, felöntöm vízzel és sózom. Hozzáadom a sertéshúst és kb 1 órát főzöm. Én azt szeretem amikor jó olmós lesz a hús. A "pörköltet" lehet turbózni paradicsommal, paprikával, gombával.
Egy jénai tálba vagy tepsibe leterítek 1 réteg kelkáposztát, rá a pörköltet, megint kelkápszta, bacon és a tetejére sajt (én szeletben, nem reszelve szoktam). Előmelegített sütőben kb 20 perc alatt kész, amikor már barnulni kezd a tetején a sajt.

Ez az étel az egyik nagy kedvencem és az a legjobb hogy nemcsak frissen, de még másnap is nagyon finom.

Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...