Az alapötlet a Paleovitál blogról származik, bár ott kicsit túl van bonyolítva: a zellert előre megfőzi és utána csak beleforgatja a hagymás-paprikás szaftba, plusz fokhagymaport raknak bele. Na nem! Én maradok a jó öreg, hagyományos paprikás krumpli receptnél:
Hozzávalók:
1 nagy zellergumó
1 vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
10dkg füstölt kolbász
1,5dl víz
2 evőkanál olivaolaj
pirospaprika
só
Olivaolajon megfonnyasztom a feldarabolt hagymát, hozzáadom a pirospaprikát, gyorsan elkeverem és felöntöm vízzel. Hozzáadom a megtisztított felkockázott zellert, a paradicsomot, paprikát, kolbászt és megsózom. 15-20 perc alatt puhára főzöm. Olyan mint az "igazi" paprikáskrumpli.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése