2011. november 16., szerda

Rántott hal - szezámmagos panír

A halszeleteket besóztam. Tojásba, szezámmaglisztbe, tojásba és újból szezámmaglisztbe forgattam. kevés olivaolajban kisütöttem.
Nem rossz, de nekem a szezámmag és a szezámmagos ételek keserűek. És hogy mit csinálok ilyenkor? Elolvasok egy cikket a szezámmagról amiből megtudom hogy: a szezámmag a magok királya, a leggazdagabb ásványi anyagokban. Nagyon jó kálcium-forrás, van benne mangán, réz, magnézium, vas, foszfor, B1 vitamin, E vitamin, lecitin. Nagyon jó fehérje- és rost-forrás.
Én már nem is tűnik olyan keserűnek. :)

Print Friendly and PDF

1 megjegyzés:

  1. Egy kevés őrölt köménymag semlegesíti a szezámmag kesernyés ízét. ;)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...